Ferencvárosi Komplex Óvoda, Általános Iskola és

Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

 

Környezeti nevelés KÖRNYEZETI NEVELÉS 2020-2021. tanév

Szerkesztő:

Martonné Gergye Anikó

                              környezeti nevelési koordinátor

A nyári szünidő alatt iskolánk lépcsőházában sikeresen megvalósítottuk IDŐVONAL nevű kiállításunkat, mely képek és rövid szövegek segítségével mutatja be Földünk keletkezésétől napjainkig a növény– és állatvilág fejlődését.

A Víz Világnapja (március 22.)

Idővonal

Rövidesen — a Ferencvárosi Önkormányzat anyagi segítségével — a bemutatott állatok egy részét megfogható figurák formájában is megvizsgálhatják tanítványaink.

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/5EPaL9q6CTca75Cih-45q6lepolRo6lR4XUIEP-FqLrJ3oSoqqyFZ_Zom1RyYP016_4FlCzn2hREXnYXOZc8wrQ-CTsiNltHefZfaNtYM7gpQ6fPnLNPr4lG1clprXNdubRR

A VÍZ VILÁGNAPJÁnak megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben.

Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét!

https://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/a_viz_vilagnapja

A Föld Napja (április 22.)

A Föld Napja világmozgalom fél évszázada indult útjára az Egyesült Államokból, Magyarország több mint 30 éve csatlakozott ehhez a környezetvédelmi jeles naphoz.

https://www.tferi.hu/cikkek/Kepform4.gif

Kezdetben a földi élet kialakulását, a Föld születésnapját ünnepelték e napon, mára a környezet- és természetvédelem egyre aktuálisabb kérdéseire hívja fel a figyelmet a megemlékezés, kitérve arra, hogy a környezet- és természetvédelem közügy, MINDENKI FELADATA.

Forrás: https://www.bfnp.hu/en/hir/nemzetkozi-fold-napja-2021-aprilis-22

Játékra hívunk titeket!

A tudósok minden évben meghatározzák az év fáját, madarát, emlősét,  rovarát.  Így van ez 2021-ben is.

Az alábbi linken levő feladatban megtaláljátok  ezek képét. Cél, hogy a felsorolt nevek közül válasszátok ki a képekhez megfelelőt! (Ha nem boldogultok, segít az internet: 2021 év fája, emlőse, rovara…. Keressetek rá!)

Aki szeret játszani, annak itt van még két játék, amiből tanulhattok is: